udeværkstedet

Foran selve hovedbygningen omkrandset af bøgehækken ligger SFO'ens store fine naturværksted.

 

I SFOtiden foregår der alle mulige former for aktiviteter i naturværkstedet. Typisk er det omsiggribende aktiviteter, der ikke nødvendigvis skal ryddes op og pakkes sammen fra dag til dag. Der kører forløb op mod store arrangementer mm. og aktivitetsudbuddet kan strække sig lige fra den ene yderlighed til den anden.

Naturværkstedet arbejder mange gange sammen med aktiviteterne i henholdsvis Natur og Teknik eller Krea.

Rollespil

 

Hele naturværkstedet inklusiv terrasse og udeområde inddrages til produktion af alt fra våben til kostumer og andre kulisser. Naturværkstedet omdannes til et form for middelalderværksted, hvor de deltagende børn og voksne lever sig ind i rollespilsverdenen.

 

Vi deltager i store rollespils arrangementer sammen med de øvrige SFO'er i Kolding kommune - med et par afstikkere ud over kommunens grænser til Jels.

 

Børnene synes det er spændende og rigtig sjovt at få lov til at lave deres egne våben og bagefter gå i krig med dem.

 

Som en del af rollespil leger vi også elastikkrig til stor fornøjelse for børnene. Her deltager vi i den store kommunale elastikkrig i Kolding én gang om året.

 

Julestue

 

Sidst i november omdannes Naturværkstedet til en kæmpe stor julestue. Der vil blive lavet juledekorationer, klippet og klistret, pyntet op, hygget med julemusik og meget, meget mere...

 

Der vil være nissehue påbudt og krav om julestemning i en sådan grad selv rygtet høres helt oppe i Grønland - for der bor julemanden jo !

 

Så går man og mangler bare det mindste julehumør, så er julestuen bestemt et besøg værd...

 

Resten af tiden...

 

I løbet af året bliver Naturværkstedet brugt til alle mulige temaer med alt fra produktion af fuglekasser, over til isandsættelse af cykler og mooncars. Der kan køre naturfaglige temaer, hvor man kikker på indfangede dyr, haletusser og mariehøns.

 

Naturværkstedet danner de optimale rammer for på en fornuftig og simpel vis, for både børn og voksne, at inddrage udeområdet og giver en god base som udgangspunkt for naturfaglig læring i Vamdrup SFO.

 

Der er stort set altid ét eller andet igang i naturværkstedet - rigtig mange af børnene er glade for muligheden for at arbejde udendørs frem for inde i de øvrige SFO lokaler.

 

Copyright Diginst.dk© All Rights Reserved