Kreative område

 

Velkommen til det kreative område i Vamdrup SFO, her er der rig mulighed for at udfolde og udvikle sine kreative sider.

 

Flagskibet i området må nok siges at være Krea - vores store indbydende alt-mulig lokale, der hver dag syder af kreativitet, design, innovation og ikke mindst entreprenørskab på børneniveau. I Krea prioriteres der, at børnene har en meget stor indflydelse på, og selv er en del af processen fra start til slut.

Vi tilstræber en balance mellem temauger med voksenstyrede aktiviteter, og forløb hvor børnenes egen fantasi er drivkraften. Vi har erfaring med, at børnene får skabt/designet anderledes og unikke ting, når de selv skaber noget ud fra deres egen fantasi. Der bliver klippet, klistret, tegnet, limet, flettet, lavet smykker og meget, meget mere. Kun fantasien sætter grænser for, hvad der kan og bliver lavet i Krea.

 

Ellers ligger lokalerne i Krea område side om side ned ad det man kan kalde for "fag"-gangen. Det starter med Natur og Teknik lokalet, Krea, Musik og så det store SFO Værksted, hvor man lige skal rundt om hjørnet for at komme ind, hvis ikke bagdøren i det gamle køkken ikke er åben.

 

 

Børnene har mange muligheder rundt om i områdets lokaler:

-Konstruktionslege, eks. det store LEGO hjørne

-Træværksted

-Musikundervisning

-Teater

-Rollelege i dukkekroge og udklædning

 

Personalet sørger for skiftende temaer i løbet af året. Børnene har f.eks gennem børnemøder mulighed for at være med til at bestemme, hvad der skal laves i de forskellige værksteder.

 

Vi sørger for at skabe en hyggelig stemning, og der er altid mulighed for børn og forældre at kikke forbi.

Og undrer I jer over noget, så spørg endelig...

 

 

SFO værkstedet

 

SFOværkstedet (eller SFO lokalet) er fyldt af små hyggekroge, og da alt inventaret er på hjul, kan indretningen skifte fra dag til dag.

Her kan børnene fordybe sig med LEGO (i nok en af de største samlinger af LEGO i nogen SFO), biler, perler, tegne, lave fingrestrik eller lege kontor- og skolelege.

 

Her i lokalet er også dukkekrog med kæmpe dukkehus og udklædningshjørne. Her kan børnene klæde sig ud, lege rollelege blandt andet i deres helt eget "børnekøkken".

 

Udklædningshjørnet tager altid gerne mod gammelt tøj, der kan inddrages i udklædningen.

 

Natur og teknik

 

Natur og Teknik lokalet kan bruges til rigtig mange spændende ting.

Vi går f.eks på opdagelse i naturen og tager blade, insekter, fisk mm med ind i lokalet og studerer det under forstørrelsesglas.

 

Det er også her børnene kan arbejde med træ og folde sig ud med hammer, sav og snitteredskaber. Der er stort set gang i træværkstedet hver enest dag.

Vi kan også finde på at støbe lys med vores helt eget top professionelle lysstøberi.

 

Lokalet bruges også som grovkøkken til f.eks bålmad og marmeladefremstiling.

 

Musik

 

Musiklokalet bruges til musik, sang og teater.

Lokalet er lydisoleret, så her er der mulighed for virkeligt at give den gas og spille RIGTIG højt (dog uden vi får ondt i ørerne). Vi har masser af spændende instrumenter, og vi kan benytte mikrofoner, højttalere og anlæg, hvis vi holder koncerter.

 

Det er også herinde i musik, vi leger stopdans, spiller rollespil og har dramalege, øver julekor og i perioder har vi såmænd også guitar- og klaverundervisning.

 

Vi kan også finde på at tænde for YouTube på den store interaktive tavle, så børnene kan vælge aldersegnede musikvideoer eller danse til Just Dance.

 

Copyright Diginst.dk© All Rights Reserved