Udeområde

SFO'ens store udeområde

Vamdrup SFO råder over et kæmpe udeområde, der fordeler sig rundt omkring skolen fra hovedindgangen rundt om bygningen i retning mod naturværkstedet om til skolegården og videre ind på det grønne område bag Kongeåens Børnehave - og helt ned til selve Kongeå'en (på de dage det store grønne flag er hejst). Området bag hallen åbenr kun op, når der er fast personale på aktiviteter på grund af åen og generelt opsyn.

Det er et stort geografisk område - både at lege på men også at holde opsyn med.

Som SFO er vores legeplads og udeområder ikke indhegnet og der er faktisk fri adgang væk fra området.

 

Legepladsen

 

Rundt om næsten hele bygningen ligger vores store indbydende udeområde. Fra det asfalterede område ved hovedindgangen, rundt langs bygningen forbi klatretårn, sandkasse og mooncarområde - forbi vores store fornemme tarzan-bane og motoriske stationer til multibanen og "skolegården".

Forbi hallen ligger det grønne område med boldbane og naturskov, hvor der i samarbejde med Kongeåens børnehave skal anligges en fælles naturlegeplads. Over Kongeåen ligger vores kæmpe boldbaner, der byder op til store arrangementer og aktiviteter med behov for masser af plads.

Kort og godt skal man lede rigtig længe efter sådanne flotte og motorisk udfordrende udeområde.

 

 

 

Ude helst hver dag

- frisk luft giver energi til hjernen

 

Hver dag efter endt skolegang og alle ungerne er blevet trykket ind i Iportalen, opfordres alle børn og voksne til at tage en tur ud i den friske luft - også selvom der kan forekomme regn, sne, kulde og solskin.

 

Vamdrup SFO har frivillig udeordning.

Den friske luft og ilt til hjernen er sundt, og efter 5 timer på skolebænken kun afbrudt af to korte frikvarterer, er det sundhedsfremmende at skulle ud og bevæge sig - udfordre sin motorik, komme ud i områder hvor der ikke er løbe-forbud og meget højt til loftet.

 

Det er vigtigt ungerne altid har skiftetøj hængende på deres garderobe og altid har tøj med og på efter vejrforholdene.

 

Husk navn i alle dele.

 

De usynelige grænser

 

Vamdrup SFO har som stort set alle landets øvrige SFO'er, og i modsætning til daginstitutioner, ikke et stort hegn med låge, der indhegner udeomådet.

I perioden med glidende overgang arbejder personalet bl.a. med intensivt at lære børnene hvortil de må gå i udeområdet - og specielt hvor de ikke må gå

 

Det er meget vigtigt, I som forældre bakker SFO'en op i, jeres børn ikke må forlade området.

 

Langt størstedelen af udeområdet er "indhegnet" af hæk og hegn, der er dog stier, veje og diverse smuthuller, hvorigennem man godt kan gå på opdagelse.

Vi giver gerne børnene et klart billede af, de virkelig har gjort noget forkert, skulle de forlade området - derfor vil vi gerne bringe forældrene med på banen, så børnene med det sammme ser, både SFO og hjemmet ved - de har lavet noget, der ikke var smart.

 

Copyright Diginst.dk© All Rights Reserved