3'eren

 

3. klasses SFObørnene har deres helt eget lokale, hvor de kan lukke døren og være kun dem selv. Det er et hyggeligt lokale helt ude i det ene hjørne af bygningen, hvor der hygges med alt fra spil, til thedrikning, tegning, hygge i sofaen, kærestesnak og meget, meget mere.

 

Børnene er vilde med deres "eget" lokale - for lokalet er virkelig deres, da de selv har stort set 100% medbestemmelse på alt fra indretning til aktiviteter.

 

fra 1. april indgår lokalet til glidende overgang, og 3. klasserne må fortrække til naturværkstedet og de øvrige SFOlokaler. Det passer fint med, de nye 3. klasser skoleåret efter er med til at indrette lokalet på ny.

 

Aktiviteter i 3'eren

 

Det er lidt anderledes og specielt at være barn i 3'eren. Der er langt flere ture ud af huset - rundt til butikker og virksomheder i Vamdrup, busture til Kolding eller andre steder, hvor børnene kan lære noget om livet uden for SFO'en. 3'eren har ligeledes en aftale med Stikeland Bowling i Vamdrup om at komme ned op pynte op til årets mærkedage, hvorfor de derfor får lov til at komme og holde afslutningsfest dernede.

 

Hver måned bliver der udarbejdet en udførlig månedskalender for 3'eren. Det er vigtigt at holde øje i og med kalenderen - til forskel fra de øvrige børn i SFO så har aktiviteter i 3'eren en lidt anden karakter. Rigtig mange gange er både børn og voksne ude af huset på ture eksempelvis rundt i Vamdrup på eksempelvis virksomhedsbesøg, bowlingture, besøg på Ungdomsgården, Arena Syd, Rideskolen og mange andre steder.

 

Aktiviteterne i 3'eren er typsik sammenhængende i den forstand, det er lidt længere temaer, børnene arbejder med - de større børn har lettere ved og bedre ved at fordybe sig i større temaer, hvor man ikke nødvendigvis kommer hjem samme dag med et færdigt produkt, de kan bedre fokusere og arbejde med processerne inden det færdige produkt.

 

 

3'erens lokale

 

Der er ikke noget så fedt som sit helt eget lokale - Det er lige hvad man som 3. klasses barn i Vamdrup SFO har til rådighed.

 

Lokalet er indrettet i samspil med de børn der i skoleåret går i 3. klasse, således børnene fra start føler medbestemmeldese og medansvar for deres lokale.

3'eren er indrettet som en helt lille "mini SFO" til specilet den målgruppe 3. klasses børn er. Det eneste der ikke er i lokalet er computere, der har 3. klasserne deres helt egen spilledag i Spille- og hyggehjørnet, og skal der arbejdes med tekstbehandling mm, så bruger ungerne i samspil med en eller to SFOvoksne skolens computere eller nogle af SFO'ens bærbare computere.

 

I starten af det nye SFOår i august måned snakker den/de voksne tilknyttet 3'eren og børnene sammen på et eller flere b&soalsh;rnemøder omkring regler og ansvar i 3'eren i det kommende år. Den snak kan medføre ting forældrene skal give lov til vi Iportalen, så som brug af mobiltelefon, cykelture eller andre ting og sager.

 

Børnene er selv med til at udsmykke og dekorere lokalet - og stå for den generelle indretning, ligeledes skiftes børnene til at have ansvaret for lokalet, så de lærer at passe på tingene og tage ansvar.

 

En gang imellem få 3. klasses børnene lov til at invitere 2. klasses børn med ind i 3'eren (typisk en gang hver 2. måned), så kan 2. klasserne se hvilke seje ting, de har i vente, når de nu en gang kommer til at gå i 3. klasse.

 

Copyright Diginst.dk© All Rights Reserved